Tekstikoko: A A A A


Sisään kirjautuminen
Nimi tai sähköposti:
Tunnussana:

 

Oiva Lavonen

Oivallisten sarjaohjelmien rakentaja ja kansalaisten äänitorvi

 

- Radio on  tärkeä tiedotusväline  ja sen pitää kuulua kansalle, toimia viestintävälineenä kansalaisten kesken, aloittaa Oiva Lavonen vakaasti ja jatkaa: - Pelkkä viihdyttäminen ei riitä, ei ainakaan varttuneille, vaativaisille kuulijoille. Joillekin nuorille saattaa riittää Mafian ym. räminäradioiden turruttava meluviihde.

- Pahasti rappiolle luisumassa on myös Radio Suomi, valtakunnan merkittävin radiokanava. Kelvollisten ohjelmien määrä vähenee ja lähetysviemärissä virtaa enimmäkseen vain musiikkia ja urheilua. Kansalaisia hämätään tyrkyttämällä heille toisarvoista ”tietoa” ja pimennossa pitämällä heitä on helppo hallita. Eli turruttava ”viihderadio” on tehokas väline vallanpitäjien käsissä, lataa Lavonen.

Kansan Radioliitossa ja Lähiradiossa Oiva Lavonen pitää kutsumustyönään olla kansalaisten äänitorvena - sitäkin suuremmalla syyllä, kun Yleisradiosta on kansalaisradiotoiminta nyt jo kokonaan lopetettu. Ennen tätä lopettamista hänkin ennätti omalla työpanoksellaan auttaa melkoisen joukon kansalaisia ääneen Ylen aalloille, etenkin ikääntyneitä ihmisiä.

Koska asumiseen täällä Pohjolassa liittyy runsaasti erilaisia ongelmia, pitää Lavonen tärkeänä myös niiden käsittelyä radioaalloilla. Rakennusalan sarjaohjelmia hän on tuottanut useita, lähetyskertoja on jo yhteensä satamäärin.

Yleensä yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat Oiva Lavosta ja rakkain harrastus taitaa olla kirjallisuus. Sen huomaa, kun seuraa Lähiradiota Helsingissä tai Radio Robin Hoodia Turussa. Suurten ikäluokkien edustajana hän kuuluu siihen joukkoon, jonka lukutaito ei ole vielä rappeutunut.